Természetesen csodákra mi sem vállalkozunk, de arra igen, hogy azonnali esztétikai megújulást szállítsunk pár nap alatt…

A szabálytalan vagy esztétikailag kifogásolható fogak kezelésére olyan módszer vált elérhetővé, amely úgynevezett héjak segítségével azonnali megoldást nyújt az elsősorban frontfogakat érintő esztétika problémák kezelésére.

Ez a technológia néhány éve még megfizethetetlenül drága volt és a pácienseknek csak egy szűk köre engedhette meg magának. Nem véletlen, hiszen a hollywoodi sztárok többségének ettől a technológiától kifogástalan a mosolya. A technológiai fejlődésnek köszönhetően azonban a héjak már mindenki számára elérhető megoldást nyújtanak az azonnali megszépülésre.

Az esztétikai fogászaton belül a páciens igényeire és elvárásaira nagyobb hangsúlyt fektet a kozmetikai fogászat, mely lehetővé teszi egy harmonikus mosoly és kiegyensúlyozott összhatás megalkotását.

Változtasson mosolyán! Egy vonzóbb mosoly mindenkit magabiztosabbá tesz.

„Smile makeover” vagy mosoly átalakítás

A szép mosoly tervezésének tudománya és művészete.

Hogyan történik a mosoly átalakítás a Dentalfit rendelőben?

I. Mosolytervezés

 • A mosoly átalakítása egy több lépésből álló folyamat, melynek nélkülözhetetlen alapja a dentális fotózás. Ennek során a fogorvos az AACD (Amerikai Kozmetikai Fogászati Akadémia) irányelvei szerint készíti el a digitális fényképeket a fogakról és az arcról.

 • A fotókat a Smylist Professional mosolytervező számítógépes program segítségével elemezzük. Az arcesztétikai, mosolyesztétikai, fog-és ínyesztétikai szabályokat figyelembe véve megtervezhető az Ön egyéniségéhez legjobban illő és egyben elvárásainak is megfelelő, természetes, harmonikus,ideális új mosoly.

 • Az Önről készült digitális arcfotóba több mint 60.000  mosolykonfiguráció illeszthető be, amit kérésre CD-re, pendrive-ra elmenthetünk. Így Ön a mosolytervező program segítségével lehetőséget kap a várható munka kezelés előtti megtekintésére és otthoni, a hozzátartozóival együtt (közös) tanulmányozására.

 • Következő lépés a tervezésben a fogtechnikus által elkészített gipsz és viasz modell, mely a kívánt mosolyt jeleníti meg 3 dimenziós formában (wax-up). Az erre készült mély húzott fólia egy átlátszó sablon melyet esztétikus fogszínű kompozit anyaggal töltünk fel, és az Ön fogaira helyezünk fel(mock-up). Ennek segítségével megjeleníthető a kívánt változás és az új mosoly formavilágát úgy tekintheti meg a szájában, hogy közben semmilyen visszafordíthatatlan változás nem történt a fogaival. Mivel ezt a diagnosztikus pótlást több napig is hordhatja, nyugodtan kipróbálhatja és megmutatja barátainak, családtagjainak.

 • Amikor már maradéktalanul elégedett az újonnan tervezett mosolyával, a  következőkben felsorolt lehetőségekből választva megalkotható az Ön végleges mosolyátalakítása.

1.1  RECONTOURING TECHNIKA

Minimál invazív eljárás mely során a fogak formáját a kontúrok polírozásával alakítjuk. Ezen eljárás csak kisebb zavaró esztétikai hibáknál alkalmazható.

1.2 DIREKT HÉJ, DIREKT VENEER TECHNIKA

A fogak közvetlen helyreállítási technikája minőségi esztétikus anyagokkal a „natural layering concept” szabálya szerint.

Ez is egy minimál-invazív technika, mely a fogak harmonikus színét ill. optimális alakját speciális kompozit anyagokkal (MICERIUM ENAMEL HRI) történő felépítéssel teszi lehetővé. A technika alkalmas a letöredezett éli részek kiépítésére, színeltérések javítására, szokatlan fogformák helyreállítására, diasztémák (fogak közti rendellenesen nagy rés ) zárására, foghossz korrigálására.

 Ezen direkt héj egy ülésben kerül a fogfelszínre, a kedvező esztétikai eredmény azonnal látható.

DIREKT KOMPOZIT HÉJ ÁRAK
Frontfog esztétikus felépítése direkt kompozit héjjal 75.000 Ft

1.3 KERÁMIA HÉJ (INDIREKT)

Természethű indirekt restaurációk készítése a hosszú távú tartósság igényével.

A kerámia héjak számtalan előnnyel bírnak, amit ma már Ön is kihasználhat

 • 100%-ban fémmentes, így nem gyakorol káros hatást a szervezetre

 • Fényáteresztő képessége hasonló a fogakéhoz, így természetes hatást biztosít

 • A szilárdsága meghaladja a direkt kompozit héjak értékeit

 • A speciális technológiának köszönhetően tökéletes záródás biztosítható

 • Optimális kopásállósággal bír

Hogyan készül a héjkerámia a DENTALFIT rendelőben?

 • Egy konzultáció keretében részletesen megbeszéljük Önnel, hogy milyen esztétikai megújulásra vágyik és hogyan valósítható az meg héjakkal

 • Smylist Professional mosolytervező szoftver segítségével megtervezzük csillogóan új mosolyát

 • Megbeszéljük a leginkább megfelelő kezelési tervet, majd azt egy írásos ajánlatba foglaljuk, hogy pontosan tudja mennyibe fog az adott beavatkozás kerülni

 • A meglévő fogaiból vagy egyáltalán nem kerül elvételre csak egy egyszerű felületkezelést alkalmazunk vagy minimális 0,5-0,8 mm kerül eltávolításra

 • Lenyomatvétel következik, amely alapján a fogtechnikai laboratórium elkészíti a préskerámia héjat

 • A végleges préskerámia héj bepróbálásra kerül, és amennyiben az esztétikai, kényelmi és fogszín szempontjából is elnyerte az Ön tetszését, akkor végleges beragasztásra kerül

PRÉSKERÁMIA HÉJ ÁRAK
Préskerámia IPS E.MAX héj Individualizált Prémium 170.000 Ft

Ez csak akkor derül ki, ha ellátogat rendelőnkbe egy ingyenes esztétikai konzultációra és elmeséli nekünk elképzeléseit az új mosolyáról.Lehet, hogy arra az esztétikai problémájára, amitől évek óta szenved a megoldás pofon egyszerű és elkészül öt nap alatt?

Biztos vagyok abban, hogy az Ö számára is elfogadható megoldást tudunk nyújtani.  Csak hívja fel a +36 30 555 3907 számot, hogy egy Önnek megfelelő esztétikai konzultációs időpontot beszélhessünk meg.

II. Fogszínű restaurációk, tömések, kerámia inlay/onlay betétek

A természeteshez nagyban hasonlatos restaurációk  készítése, az ép fogazatra jellemző anatómiai struktúrák és harmonikus fogszín visszaállítása. Ez a fogorvos részéről sokkal több időráfordítást és a legjobb minőségű anyagok használatát követeli meg.

Választható fényre kötő kompozíciós anyagok

2.1 G-AENIAL GC 

 • Művészi eredmény

A japán GC legújabb fejlesztésű, sokoldalú, kimagasló esztétikummal bíró tömőanyaga az egyenesen láthatatlan helyreállításokért. Egyedülálló fényszórási tulajdonságokat biztosít.

 • Garantált láthatatlanság

 • Kaméleon effektus

A fogtömés nem csupán illeszkedik a környező fogszövet színéhez, hanem azzal egybeolvad. Megfelelő tulajdonságok az igazán tartós helyreállítások garantálásához.

GC G-AENIAL ÁRAK
Esztétikus fogfelépítés G-AENIAL GC tömőanyaggal 50.000 – 75.000 Ft

2.2 ESSENTIA GC 

Sok éves fejlesztés után, vezető esztétikai fogorvosok tapasztalatai alapján a GC most a helyreállító fogászatban paradigmaváltó, innovatív és merész színkoncepciót mutat be. Az ESSENTIA a kompozit rétegezés tiszta lényegét képviseli. Mostantól mindössze hét fecskendővel minden helyreállításra tökéletes esztétikát nyújtunk Önnek. A hagyományos színrendszerek különböző színárnyalatokra épülnek, amik A, B, C és D néven ismertek. Ugyanakkor tudjuk, hogy a zománcnak és a dentinnek más a karakterisztikája, és mindkettő hozzájárul a fog végső színének érzékeléséhez. Azáltal, hogy elszakadunk a hagyományos monokromatikus színektől és a zománc és a dentin karakterisztikájának reprodukálására fókuszálunk, mindössze két egyszerű réteggel juthatunk egy sokkal természetesebb eredményhez.

7 szín, mellyel szinte minden esztétikus helyreállítást megoldhat!

GC ESSENTIA ÁRAK
Esztétikus fogfelépítés ESSENTIA GC tömőanyaggal 50.000 – 75.000 Ft

2.3 ENAMEL PLUS HRi MICERIUM

BPA FREE
 • Mestermunka

 • Innováció

 • Prémium kategóriájú, nanotechnológiával készült esztétikus tömőanyag rendszer.

 • Biokompatibilis kompozit: Bis-GMA illetve BPA mentes és nem tartalmaz szabad nanopartikulát.

A láthatatlan fogrestauráció feltétele egy olyan tömőanyag, melynek optikai tulajdonságai megegyeznek a természetes fog elemeinek optikai paramétereivel. Az első és egyetlen zománc-kompozit, melynek fénytörési indexe megegyezik a természetes fogzománccal.

MICERIUM ENAMEL-HRI ÁRAK
Esztétikus fogfelépítés ENAMEL HRI tömőanyaggal 65.000 Ft

2.4 ÚJDONSÁG! GC EVERX POSTERIOR

A GC everX Posterior egy üvegszállal megerősített kompozit a dentin helyreállítására nagyméretű kavitások esetén.

 • Az üvegszálak növelik a törési ellenállást

 • Az üvegszálak maximalizálják a kötőerőt

 • Az üvegszálak megakadályozzák a repedések továbbterjedését

 • Az üvegszálak megerősítik a restaurációt

2.5 KERÁMIA BETÉTEK (INLAY/ONLAY)

A rágófogak területén alkalmazott legmagasabb szakmai igényeket is kielégítő helyreállítási eljárás.

Hogyan történik?

A kitisztított és megfelelően kialakított üregről vett lenyomatvétellel kezdődik, majd fogtechnikai laboratóriumban készítik el a tökéletesen anatómikus és esztétikus betétet a kívánt anyagból. Az elkészült betétet a fogorvos a második kezelés alkalmával ragasztja be az üregbe.A két kezelés közötti időben az üregbe ideiglenes betétet helyezünk.

INLAY/ONLAY BETÉTEK ÁRAK
Betét inlay/onlay/overlay 150.000 Ft

III. Fémmentes koronák és hídak

Nagyobb elváltozások esetleg hiányok esetén  fémmentes koronákat ill. hídakat alkalmazhatunk magasabb esztétikai igény kielégítésére.

Mivel a fémtartalmú fogpótlások mindig sokkal „élettelenebbek”, színük az alapos  színválasztás ellenére is eltér a természetes fogszínektől. Ahhoz, hogy egy korona egy külső szemlélő számára természetesnek tűnjön és a pótlás „észrevehetetlen”  maradjon, kizárólag fémmentes restaurációkkal tudjuk biztosítani. Az ilyen típusú pótlások  képesek a természetes fog fénytörését, színét visszaadni. Esztétikai előnyük, hogy a fémváz nem akadályozza  a fény útját, így a fény terjedése a pótlásban és annak környezetében hasonló, mint a természetes fogak esetében. Ennek köszönhetően a fémkerámia pótlásokra jellemző sötét koronaszél teljesen eltűnik .

NINCS TÖBBÉ SZÜRKE KORONASZÉL

Emellett a  fémallergia kizárásával  hosszabb távon biztosítják a fogíny épségét. Az egészséges fogíny a természetesség látszatának egyik legfontosabb feltétele.

Az utóbbi évek nagy előrelépése a fogászatban az un. CAD/CAM rendszerek megjelenése a fogászatban melynek segítségével cirkónium vázas teljes körhidak is készíthetőek fémmentes megoldásként…

MINŐSÉGI GARANCIA

Az Európai Kozmetikai Fogászati Társaság és a Magyar Esztétikai Fogászati Akadémia tagjaként folyamatos továbbképzéseken való részvétel garantálja a naprakész tudást. Célunk a legmodernebb eljárások, új lehetőségek  bevezetése és ezen speciális technikák gyakorlati alkalmazása az Akadémia szigorú követelményeinek   illetve  elvárásainak figyelembevételével.

Szolgáltatásunk minőségét emellett a legújabb és legjobb fogászati anyagok használata valamint az ISO minősítéssel rendelkező fogtechnikai háttér biztosítja.

Biztos vagyok abban, hogy az Ön számára is elfogadható megoldást tudunk nyújtani.

Csak hívja fel a +36 30 555 3907 számot, hogy egy Önnek megfelelő esztétikai konzultációs időpontot beszélhessünk meg.