Egyszeri kezeléssel elérhetővé válik a ragyogóbb mosoly.

Mi ma a leghatékonyabb fogfehérítési eljárás?

Napjainkban már nagyon sok fogfehérítési eljárás létezik, de azt kevesen tudják, hogy a lézer technológiával történő fogfehérítéssel pár perc alatt lehet a fogakat több árnyalattal világosabbá tenni anélkül, hogy akár a fogzománc, akár az ideg károsodna.

LÉZERES ÉS PLAZMALÁMPÁS FOGFEHÉRÍTÉS A DENTALFIT  FOGÁSZATI RENDELŐBEN

Fogaink elszíneződésének legfőbb oka a szájüregbe jutó rengeteg színezőanyag, amelyeket például a tea, kávé, vörösbor és cigaretta tartalmaznak. Ha Ön úgy találja, hogy ezek hatása már látványosan mutatkozik a fogain, és nem elégedett mosolya fehérségével, látványos esztétikai eredmények érhetők el fogfehérítéssel, hogy mosolya valóban újra csillogó legyen.

A fogfehérítés legújabb rendszere már Magyarországon is hozzáférhető néhány kifejezetten kozmetikai fogászatra is specializálódott rendelőben.

A különböző rendelői fogfehérítő módszerek lényege, hogy a páciensnek elegendő egy alkalommal , a kiválasztott rendszertől függően  10 ill. 45 percig a fogorvosi székben ülnie és ez alatt fehérednek ki fogai a kívánt mértékben. Ezt egy speciális fényforrás és az általa aktivált fehérítő anyag teszi lehetővé. Az elért hatás azonnal értékelhető és általában jóval látványosabb is, mint az otthoni sínes módszer esetében. A nemzetközi vizsgálatok tanúsága szerint akár 5-8 árnyalatnyi világosodás is elérhető e módszerrel.

A Dentalfit  fogászati rendelőben is elérhető lézeres fogfehérítés, a fogfehérítési eljárások legújabb generációja, amely egyelőre kevés fogászati rendelőben elérhető. A különbség a többi eljáráshoz képest a mélyfehérítésben rejlik: más hullámhossz-tartományban aktiválja a fehérítő anyagot, mely nem csak a zománcban fejti ki hatását, hanem a mélyebben elhelyezkedő dentinben is.

A lézeres fehérítés mellett fogászatunkon elérhető a plazmalámpás fogfehérítés (LITEX USA), amely a folyadék tartalmú fényvezető cső és a hidrogén- peroxid fehérítő gél alkalmazásával fejti ki hatását. A fehérítő ív egyenletesen bocsájt ki fényt a páciens szájának teljes elülső részére, ezáltal csökkenti a kezelés időtartamát.

1. A LÉZERES FOGFEHÉRÍTÉS LÉPÉSEI

 • Megállapítjuk a kiinduló fogszínt;

 • Ellenőrizzük, hogy a plakkok, fogkövek, külső elszíneződések eltávolítása megtörtént-e;

 • Felhelyezzük az ínyvédő anyagot (véd a fehérítőgél, a lézerfény és a kiszáradás ellen), majd lámpával polimerizáljuk;

 • A fehérítőgélt felhordjuk a fehérítendő fogfelszínekre;

 • Lézerfénnyel megvilágítjuk a fogakat, majd a folyamatot kétszer megismételjük;

 • A harmadik lézerkezelést követően nátrium-fluorid zselét viszünk fel a fogfelszínekre, majd 15 másodpercig világítunk meg minden fogat lézerrel. Ezzel a lézeres fluorbevitellel jelentősen nő a zománc ellenálló képessége, véd az erózió kialakulásától;

 • Ellenőrizzük az eredményt fogszínkulcs és a fotó segítségével.

A különbség a plazmalámpával végzett és a lézeres fogfehérítés között nemcsak a hatás elvében, hanem a fehérítés hatásmélységében is található. A lézeres eljárás nemcsak a zománc felszíni rétegét érinti, hanem a mélyen fekvő dentinrétegben is létrehoz olyan folyamatokat, melyek révén akár a gyógyszer (tetracyclin) által elszínezett fogak is hatásosan kezelhetőek.

(Forrás: www.dental.hu ; Dr. Gáspár Lajos)

A lézer alapú fehérítő eljárásokkal jobb eredmények érhetők el, és kevesebb idő szükséges a kezeléshez, mint a nem lézer alapú rendszerek esetében. A kezelés után a fogak színében a színskálán 5-14 árnyalatnyi javulás figyelhető meg.

Ez minőségi előrelépés a fogfehérítés területén!

Kiemelten ajánlott dohányosoknak, illetve akik sok kávét, teát, vörösbort és kólát fogyasztanak, ezek az italok ugyanis nagy részben felelősek a fogak elszíneződéséért. A kezelés abban az esetben is jó hatást mutat, ha velünk született fogszínünk kevésbé fehér. A lézeres fogfehérítés hideg-meleg érzékenységgel küzdő pácienseknek is ajánlott, hiszen a lézer biostimuláló kezelés csökkenti az érzékenységet.

A kezelés utáni a biostimuláló funkcióval tehát tökéletes eredményt érhetünk el az esetlegesen felmerülő fogérzékenység esetén. Erre a célra használunk egy speciális fogérzékenység csökkentő gélt is.

A lézeres fogfehérítés célja, hogy biztonságos és hatékony legyen, és kiváló eredményeket tudhat magáénak a sötét, megsárgult vagy elszíneződött fogak kivilágosításában, fehérítésében. Az elért fehérítés mértéke páciensenként változhat, függ a zománc vastagságától, a fog felépítésétől és az életkortól is.

A fogfehérítés egy hosszú távú befektetés, és megkérdőjelezhetetlen önbizalomforrás lehet. Amennyiben ragyogó mosolyt szeretne, várjuk jelentkezését!

Lézeres fogfehérítés 110.000 Ft

2. OTTHONI FOGFEHÉRÍTÉS

A fehérebb és világosabb színárnyalat elérhető az otthoni fogfehérítés módszerével is, azzal a különbséggel, hogy a felelősség áthelyeződik a páciensre és nem azonnal, hanem 2-3 hét  alatt éri el a maximális fogfehérítés eredményt.

Otthoni fogfehérítés menete:

 • Foglenyomat alapján vékony, rugalmas anyagból egyéni fogsíneket készít a fogtechnika.

 • A páciens ezeket a síneket a csomagban található fogfehérítő géllel otthon megtölti és fogaira helyezi.

 • A sínből kifolyt fehérítő gél többletet óvatosan letörli, hogy a fogínyen ne maradjon.

 • A síneket naponta 2-3 órát kell hordani vagy éjszakánként ezzel kell aludni (a választott hatásfoktól, koncentrációtól függően)

 • A sín levétele után alapos öblítés szükséges.

 • A folyamatot több napon keresztül kell ismételni.

Fogfehérítés otthon kíméletesebb módszer, mivel lassabban oldja ki a színezékeket a fogfelszínen lévő nyálból. Ha a fogfehérítés során túl érzékennyé válik a fog, kihagyható egy-egy nap és érzékenység elleni pakolással helyettesíthető a gél. Fogfehérítés otthon módszernél nagyobb mértékben fennáll a fogak érzékenysége.

A fogfehérítés periódusa alatt ennél a módszernél is kerülni kell a színes ételek és italok fogyasztását.

OTTHONI FOGFEHÉRÍTÉS ÁRAK
Micerium ENA White 90.000 Ft
SDI POLA 90.000 Ft
OPALESCENCE 90.000 Ft

3. GYÖKÉRKEZELÉS KÖVETKEZTÉBEN ELSZÍNEZŐDÖTT FOGAK FEHÉRÍTÉSE

Az 1-2 fog elszíneződése (pl. gyökér kezelt fog) esetén is több megoldás áll a rendelkezésünkre. Az Opalescence Endo belső fogfehérítő anyagának köszönhetően pár nap alatt kiszívja az elszíneződött tényezőket a fog koronájából, mely ezáltal újra visszanyerheti az eredeti színét. Előfordulhat, hogy a kezelést többször kell elvégezni, hogy a kívánt eredményt elérjük.

Gyökérkezelés következtében elszíneződött fogak fogfehérítése 55.000 Ft / foganként

FOGFEHÉRÍTÉST NEM AJÁNLJUK, HA…..

Nem szabad fogat fehéríteni, ha nem megfelelő a szájhigiénia, rosszul záró tömések illetve lyukas fogak vannak.

Terhesség alatt óvatosságból nem ajánlott.

A fogfehérítők 10-14 napig nagymértékben csökkentik a fehér tömésekhez használt ragasztók kötéserejét. Ezért fehérítés után 2 hétig nem készítünk fogszínű restaurációt!

FONTOS!

Fogfehérítést követően néhány napig nem ajánlott a dohányzás, kávé, tea, vörösbor, kóla valamint egyéb színező ételek és italok fogyasztása. A fogak a kezelést követően érzékenyek lehetnek, ám ez néhány napon belül maradéktalanul elmúlik. Az elért fehérítés mértéke páciensenként változhat, függ a zománc vastagságától, a fog felépítésétől és az életkortól is.

Amennyiben Ön is szeretne ragyogóan fehér fogakat javaslom, hogy éljen a lehetőséggel, és jöjjön el rendelőkbe egy konzultációra, hogy tájékoztathassuk Önt a lehetőségeiről.

Csak Hívja fel a +36 30 555 3907 számot, hogy egy Önnek megfelelő konzultációs időpontot beszélhessünk meg.