Egyszeri kezeléssel elérhetővé válik a ragyogóbb mosoly.

Mi ma a leghatékonyabb fogfehérítési eljárás?

Napjainkban már nagyon sok fogfehérítési eljárás létezik, de azt kevesen tudják, hogy a lézer technológiával történő fogfehérítéssel pár perc alatt lehet a fogakat több árnyalattal világosabbá tenni anélkül, hogy akár a fogzománc, akár az ideg károsodna.

LÉZERES ÉS PLAZMALÁMPÁS FOGFEHÉRÍTÉS A DENTALFIT  FOGÁSZATI RENDELŐBEN

Fogaink elszíneződésének legfőbb oka a szájüregbe jutó rengeteg színezőanyag, amelyeket például a tea, kávé, vörösbor és cigaretta tartalmaznak. Ha Ön úgy találja, hogy ezek hatása már látványosan mutatkozik a fogain, és nem elégedett mosolya fehérségével, látványos esztétikai eredmények érhetők el fogfehérítéssel, hogy mosolya valóban újra csillogó legyen.

A fogfehérítés legújabb rendszere már Magyarországon is hozzáférhető néhány kifejezetten kozmetikai fogászatra is specializálódott rendelőben.

A különböző rendelői fogfehérítő módszerek lényege, hogy a páciensnek elegendő egy alkalommal , a kiválasztott rendszertől függően  10 ill. 45 percig a fogorvosi székben ülnie és ez alatt fehérednek ki fogai a kívánt mértékben. Ezt egy speciális fényforrás és az általa aktivált fehérítő anyag teszi lehetővé. Az elért hatás azonnal értékelhető és általában jóval látványosabb is, mint az otthoni sínes módszer esetében. A nemzetközi vizsgálatok tanúsága szerint akár 5-8 árnyalatnyi világosodás is elérhető e módszerrel.

A Dentalfit  fogászati rendelőben is elérhető lézeres fogfehérítés, a fogfehérítési eljárások legújabb generációja, amely egyelőre kevés fogászati rendelőben elérhető. A különbség a többi eljáráshoz képest a mélyfehérítésben rejlik: más hullámhossz-tartományban aktiválja a fehérítő anyagot, mely nem csak a zománcban fejti ki hatását, hanem a mélyebben elhelyezkedő dentinben is.

A lézeres fehérítés mellett fogászatunkon elérhető a plazmalámpás fogfehérítés (LITEX USA), amely a folyadék tartalmú fényvezető cső és a hidrogén- peroxid fehérítő gél alkalmazásával fejti ki hatását. A fehérítő ív egyenletesen bocsájt ki fényt a páciens szájának teljes elülső részére, ezáltal csökkenti a kezelés időtartamát.

1. A LÉZERES FOGFEHÉRÍTÉS LÉPÉSEI

 • Megállapítjuk a kiinduló fogszínt;

 • Ellenőrizzük, hogy a plakkok, fogkövek, külső elszíneződések eltávolítása megtörtént-e;

 • Felhelyezzük az ínyvédő anyagot (véd a fehérítőgél, a lézerfény és a kiszáradás ellen), majd lámpával polimerizáljuk;

 • A fehérítőgélt felhordjuk a fehérítendő fogfelszínekre;

 • Lézerfénnyel megvilágítjuk a fogakat, majd a folyamatot kétszer megismételjük;

 • A harmadik lézerkezelést követően nátrium-fluorid zselét viszünk fel a fogfelszínekre, majd 15 másodpercig világítunk meg minden fogat lézerrel. Ezzel a lézeres fluorbevitellel jelentősen nő a zománc ellenálló képessége, véd az erózió kialakulásától;

 • Ellenőrizzük az eredményt fogszínkulcs és a fotó segítségével.

A különbség a plazmalámpával végzett és a lézeres fogfehérítés között nemcsak a hatás elvében, hanem a fehérítés hatásmélységében is található. A lézeres eljárás nemcsak a zománc felszíni rétegét érinti, hanem a mélyen fekvő dentinrétegben is létrehoz olyan folyamatokat, melyek révén akár a gyógyszer (tetracyclin) által elszínezett fogak is hatásosan kezelhetőek.

(Forrás: www.dental.hu ; Dr. Gáspár Lajos)

A lézer alapú fehérítő eljárásokkal jobb eredmények érhetők el, és kevesebb idő szükséges a kezeléshez, mint a nem lézer alapú rendszerek esetében. A kezelés után a fogak színében a színskálán 5-14 árnyalatnyi javulás figyelhető meg.

Ez minőségi előrelépés a fogfehérítés területén!

Kiemelten ajánlott dohányosoknak, illetve akik sok kávét, teát, vörösbort és kólát fogyasztanak, ezek az italok ugyanis nagy részben felelősek a fogak elszíneződéséért. A kezelés abban az esetben is jó hatást mutat, ha velünk született fogszínünk kevésbé fehér. A lézeres fogfehérítés hideg-meleg érzékenységgel küzdő pácienseknek is ajánlott, hiszen a lézer biostimuláló kezelés csökkenti az érzékenységet.

A kezelés utáni a biostimuláló funkcióval tehát tökéletes eredményt érhetünk el az esetlegesen felmerülő fogérzékenység esetén. Erre a célra használunk egy speciális fogérzékenység csökkentő gélt is.

A lézeres fogfehérítés célja, hogy biztonságos és hatékony legyen, és kiváló eredményeket tudhat magáénak a sötét, megsárgult vagy elszíneződött fogak kivilágosításában, fehérítésében. Az elért fehérítés mértéke páciensenként változhat, függ a zománc vastagságától, a fog felépítésétől és az életkortól is.

A fogfehérítés egy hosszú távú befektetés, és megkérdőjelezhetetlen önbizalomforrás lehet. Amennyiben ragyogó mosolyt szeretne, várjuk jelentkezését!

Lézeres fogfehérítés 95.000 Ft

2. PLAZMALÁMPÁS (LITEX USA) FOGFEHÉRÍTÉS

Fogaink természetes színe velünk született adottság. Emellett a fogazat elszíneződését két csoportra oszthatjuk. Egyrészt a fogak külső felszínére tapadt fogkő és ennek elszíneződése, másrészt a fog mélyebb szerkezetébe beivódott elszíneződés. Ez utóbbiért felelősek az ételeinkben, italainkban előforduló természetes és mesterséges festékanyagok: kiemelten a kávé, tea, kóla, dohányzás, de okozhatják az anya által várandósság alatt, illetve a gyermekkorban szedett bizonyos gyógyszerek (tetracyclinek) is.

Ezen kívül el kell fogadnunk azt a tényt is, hogy az életkor előrehaladtával fogaink színe egyre sötétebb lesz. Speciális problémát jelentenek a gyökérkezelt fogak, elhalt fogak, melyek színe mélyül, a környezetükben lévő fogak színe pedig változatlan marad. A fogfehérítés oxidációs folyamaton alapul, amely sem a zománc, sem a dentin szerkezetében nem idéz elő semmiféle változást.

A plazmalámpás fogfehérítés, azaz a fog színének kémiai úton történő világosabbá tétele, egy többlépcsős kezelés:

 • Szakorvosunk a kezelés előtt átvizsgálja fogait, fogínyt és a teljes szájüreget, hogy meggyőződjön arról, nincs-e íny- vagy fogbetegsége.

 • Ellátja a hibás széli záródású töméseket, a szuvas fogakat, ha szükséges ideiglenes tömést készít. Megszűnteti az esetleges fogínybetegséget.

 • Fogfehérítés előtt a fogkő eltávolítása és polírozás javasolt.

 • A fehérítés előtt színkulcs segítségével feljegyezzük fogai színárnyalatát.

 • A kezeléshez szájterpeszt, vattarolnit, nyálkendőt, a fogíny védelme érdekében pedig ínyvédő-gélt használunk, melyet a fehérítendő fogak körüli ínyrészre viszünk fel, amit pár másodperc alatt megvilágítunk.

 • Következő lépésként hidrogén-peroxid tartalmú „Everbrite” fogfehérítő anyagot alkalmazunk megfelelő nyálelszívás mellett. A fogívhez tesszük a fényvezető prizmát, és aktiváljuk a fényprogramot (a plazmalámpából érkező kék fényt) ami 4x 10 perces fehérítő ciklusból áll.

 • A ciklusok után kontrolláljuk a fehérítés folyamatát, és összehasonlítjuk a kezelés előtt feljegyzett színnel.

 • A kezelés befejeztével eltávolítjuk a fehérítő anyagot és az ínyvédő gélt. Az Everbrite-tal akár 7-8 árnyalattal is világosabbak lehetnek fogai.

A tartós fehérség érdekében azonban nagy alapossággal figyelnünk kell a fogaink utókezelésére is.

Minden fogfehérítő eljárás után érdemes odafigyelni a fogak érzékenységére, amit több dolog okozhat, például savas italok fogyasztása, de okozhatja demineralizáció is, ez egyéntől függő.

Fontos a fogorvos által javasolt utókezeléseket elvégezni, hisz csak így számíthatunk hosszan tartó fehérségre.

Plazmalámpás fogfehérítés 75.000 Ft

3. OTTHONI FOGFEHÉRÍTÉS

A fehérebb és világosabb színárnyalat elérhető az otthoni fogfehérítés módszerével is, azzal a különbséggel, hogy a felelősség áthelyeződik a páciensre és nem azonnal, hanem 2-3 hét  alatt éri el a maximális fogfehérítés eredményt.

Otthoni fogfehérítés menete:

 • Foglenyomat alapján vékony, rugalmas anyagból egyéni fogsíneket készít a fogtechnika.

 • A páciens ezeket a síneket a csomagban található fogfehérítő géllel otthon megtölti és fogaira helyezi.

 • A sínből kifolyt fehérítő gél többletet óvatosan letörli, hogy a fogínyen ne maradjon.

 • A síneket naponta 2-3 órát kell hordani vagy éjszakánként ezzel kell aludni (a választott hatásfoktól, koncentrációtól függően)

 • A sín levétele után alapos öblítés szükséges.

 • A folyamatot több napon keresztül kell ismételni.

Fogfehérítés otthon kíméletesebb módszer, mivel lassabban oldja ki a színezékeket a fogfelszínen lévő nyálból. Ha a fogfehérítés során túl érzékennyé válik a fog, kihagyható egy-egy nap és érzékenység elleni pakolással helyettesíthető a gél. Fogfehérítés otthon módszernél nagyobb mértékben fennáll a fogak érzékenysége.

A fogfehérítés periódusa alatt ennél a módszernél is kerülni kell a színes ételek és italok fogyasztását.

OTTHONI FOGFEHÉRÍTÉS ÁRAK
Micerium ENA White 70.000 Ft
SDI POLA 70.000 Ft
OPALESCENCE 70.000 Ft

4. GYÖKÉRKEZELÉS KÖVETKEZTÉBEN ELSZÍNEZŐDÖTT FOGAK FEHÉRÍTÉSE

Az 1-2 fog elszíneződése (pl. gyökér kezelt fog) esetén is több megoldás áll a rendelkezésünkre. Az Opalescence Endo belső fogfehérítő anyagának köszönhetően pár nap alatt kiszívja az elszíneződött tényezőket a fog koronájából, mely ezáltal újra visszanyerheti az eredeti színét. Előfordulhat, hogy a kezelést többször kell elvégezni, hogy a kívánt eredményt elérjük.

Gyökérkezelés következtében elszíneződött fogak fogfehérítése 35.000 Ft/ foganként

FOGFEHÉRÍTÉST NEM AJÁNLJUK, HA…..

Nem szabad fogat fehéríteni, ha nem megfelelő a szájhigiénia, rosszul záró tömések illetve lyukas fogak vannak.

Terhesség alatt óvatosságból nem ajánlott.

A fogfehérítők 10-14 napig nagymértékben csökkentik a fehér tömésekhez használt ragasztók kötéserejét. Ezért fehérítés után 2 hétig nem készítünk fogszínű restaurációt!

FONTOS!

Fogfehérítést követően néhány napig nem ajánlott a dohányzás, kávé, tea, vörösbor, kóla valamint egyéb színező ételek és italok fogyasztása. A fogak a kezelést követően érzékenyek lehetnek, ám ez néhány napon belül maradéktalanul elmúlik. Az elért fehérítés mértéke páciensenként változhat, függ a zománc vastagságától, a fog felépítésétől és az életkortól is.

Amennyiben Ön is szeretne ragyogóan fehér fogakat javaslom, hogy éljen a lehetőséggel, és jöjjön el rendelőkbe egy konzultációra, hogy tájékoztathassuk Önt a lehetőségeiről.

Csak Hívja fel a +36 30 555 3907 számot, hogy egy Önnek megfelelő konzultációs időpontot beszélhessünk meg.