Az ép, tiszta fogazat az ápolt megjelenés, az egészségtudatosság elengedhetetlen feltétele.

A fogakra lerakódó lepedék elszíneződést okoz, mely esztétikai problémán túl fogszuvasodáshoz, fogkőképződéshez valamint fogíny és a fogágy gyulladásához vezethet. A kialakuló fogágybetegség kellemetlen leheletet és hosszútávon a fogak elvesztését okozhatja.

Ma már bizonyított tény, hogy a fogíny idült gyulladásáért felelős baktériumok a szervezetben vérrögképződét indíthatnak meg, ami többek kötött szívinfarktus és agyérgörcs kialakulásához vezethet.

A rossz szájhigiénia terhesekben a koraszülés kockázatát növeli.

A korszerű szájápolás összetevői:

Otthoni szájápolás alapja a helyes fogmosási technika elsajátítása valamint a fogselyem mindennapos használata.

Fogorvosi rendelőben évente 2 alkalommal ajánlott úgynevezett professzionális fogtisztítás, mely a hozzáférhetetlen elszíneződéseket is eltűnteti és otthon is jól tisztítható sima fogfelületet eredményez.

A kezelés során először ultrahangos (Piezon) készülékkel fogkő eltávolítást végzünk, majd nátriumbikarbonátos air-flow készülék segítségével az összes nemkívánatos lerakódást megszűntetjük a zománc megsértése nélkül. A megtisztított fogakat magas fényű gyémántszemcsés pasztával polírozzuk, visszaadva a fogaink fehérségét és csillogását.

Az egészséges, ragyogó mosoly megtartását segíti a személyre szabott tanácsadás, melynek során a gyakorlatban is megmutatjuk a fogmosás és fogselymezés helyes technikáját.

ÚJDONSÁG A DENTALFIT RENDELŐBEN!

TERMÉSZETES FOGFEHÉRÍTÉS SÓMENTES KÁLCIUMKARBONÁT GYÖNGY ALAPÚ AIR-BRUSH ELJÁRÁSSAL.

 • KaVo PROPHYflex 3.

 • Made in Germany

 • A professzionális fogtisztítás eszköze.

Az air-brush kezelés úgy működik, hogy víz és rendkívül finom gyöngy keverékét a KaVo PROPHYflex3 eszköz porlasztja rá nagy nyomással a fogfelszínre. A 20 m/sec. sebességgel áramló tisztító por a fogfelszín károsítása nélkül eltávolítja a legmakacsabb szennyeződést, foglepedéket . Az ízesített anyag még a nehezen tisztítható fogközökbe is bejut, és kíméletesen távolít el minden elszíneződést a fogak felszínéről is. A speciális gömb alakú gyöngyök csak a baktériumokat és elszíneződéseket sodorják le a fogzománcról, semmilyen károsodást sem okozva a fog felszínén a durvább szemcsékből álló porokkal szemben. Az eljárás legnagyobb érdeme, hogy a fog felszínét olyan simává varázsolja, amelytől a káros baktériumok sokkal nehezebben tudnak megkapaszkodni a fogakon.

A kálciumkarbonát alapú KaVo PROHYpearls por további előnye, hogy nincs sótartalma, ezért nem irritálja az ajkakat és sómentes/ sószegény diéta esetén is használható.

A PROPHYflex3 készülék segít visszaadni a fogak eredeti színét, akár több árnyalattal is fehérítheti a fogakat.

Használatát követően a száj tökéletes tisztasága azonnal érzékelhetővé válik.
FONTOS: A kezelés egyáltalán nem fáj, sőt egy kellemes masszírozó hatása van az ínyre.

Választható KaVo PROPHYpearls ízek

 • narancs
 • barack
 • feketeribizli
 • semlges
„Ragyogó mosoly” professzionális fogtisztító csomag (ultrahangos fogkő eltávolítás, air-flow Prophyflex 3 tisztítás, polírozás, tanácsadás) 45.000 Ft

Hialuronsav szerepe a fogászatban (Gengigel® Prof Syringes)

A hialuronsav – a Gengigel fő alkotóeleme – fiziológiailag legfontosabb proteoglikán, melyet az extracelluláris mátrixban találhatjuk, ahol a kötőszövet többi anyagával szilárdságot és rugalmasságot biztosít, amely fontos szerepet játszik a szájüreg egészségében.

Kiváló tulajdonságai miatt gyulladás – és fertőzés gátló, egyben regenerálja a sejteket, serkenti a gyógyulást, csökkenti a duzzadást és serkenti a hámképződést. Válaszfalat képez a makromolekulák és az idegen testek között. Bakteriosztatikus hatású és hatékony a Candida albicans ellen. A sztomatológiában a Gengigel termékek fő hatóanyaga, a hialuronsav hatékonysága, számos klinikai tanulmánnyal van alátámasztva. A Gengigel Prof gyógyászati segédeszköznek nincs ismert ellenjavallata vagy nem kívánt mellékhatása. Korlátozás nélkül használható gyerekek, terhes nők, szoptató anyák és cukorbetegek esetében is (xilitolt tartalmaz).

A Gengigel a gingivális sejtszövet gyógyítását serkenti:

 • különböző műtéti beavatkozások után a szájüregben

 • fogimplatátum beültetésekor

 • fog eltávolításakor (extrakció)

 • foggyökerek felületének tisztításakor

 • mély paradontális tasakoknál (paradontitis)

 • fogínygyulladásnál, vérző, duzzadt, fogínynél (gingvitis)

 • fogkő és paradontális tasakok tisztításánál